Hooray Taipei: Kacířské zápisky

Google
 
Web hooraytaipei.blogspot.com

čtvrtek, srpna 31, 2006

Humr

Dobře naladěn, pečlivě nabalen, naočkován, vybaven vitaminy, aspirinem a Tamiflu, čekám ve Vídni na check-in. Povolených 20 kg nenechává prostor štangli uherského salámu ani dalším nezbytnostem- za kilo nadváhy se platí asi 130€, takže pokud s sebou zrovna nevezete kilového humra, nemá to smysl. 130€ je asi 20% ceny letenky economy class, takže s 6 a více kily nadváhy se vám už vyplatí koupit samostatnou letenku a humry posadit vedle sebe. Obava nad velikostí sedadel, pro které je optimum 6 humrů, na sebe nenechává čekat.

Uff, 21 kg na check-inu nějak prošlo a teď se stejně těžkým příručním zavazadlem hurá k letadlům. Když se na ploše objevuje zelenobílý airbus taiwanských EVA Air, nechápu, jak se do něj může vejít 250 lidí. Když jsem o hodinu později již uvnitř, stále nechápu, jak se do něj může vejít 250 lidí.

Nakonec jsou sedadla na turistickou třídu hodně pohodlná a display před každým sedadlem nabízí pro všechny dostatek zábavy. Nejlepším filmem z celého letu byla nepochybně bezpečnostní instruktáž. Příjemný hlas z reproduktorů podkreslený hudbou je doprovázen tak povedeným videem, že se nasazování kyslíkové masky téměř nemůžu dočkat.

Hladký start, přichází armáda modelek letušek a bezchybný servis, který předčil všechna očekávání. Chyběl jen humr. S letuškami přichází nepochopitelně i snížení teploty klimatizace asi na 16° C, a tak vibruje letadlo v rytmu chvějících se pasažérů až do Taipeie.

0 Comments:

Okomentovat

<< Home